onsdag 15. september 2010

Paris

Det nydelige hotellrommet!

Badet var så lekkert, med bad og greier

Dette er gaten jeg virkelig likte meg i. Har så mange butikker, men det er også gaten som sykelistene i tour de france sykler, nemlig : Champs elysees.
Ble egentlig litt overrasket, siden jeg har sett for meg at denne var helt rett, men det var en liten oppoverbakke hele veien.

I enden av champs elysees finner man triumfbuen, den fikk vi tid til gå opp siste dagen vi skulle dra. En opplevelse å se utover, var mange lange veier som ble formet som en stjerne på toppen.

Så var de Eifeltårnet, vi tok trappene! Yesda det var maaaaaange trapper kan man si. Var laaang kø for å ta heisen, samt at jeg aldri hadde tatt heisen. Så vi ble alle enige om at vi skulle ta trappene. Dessverre kunne man bare gå til andre etg, mens siste egt måtte man ta heis. Så da droppet vi det.

Hadde mer en god utsikt fordet, selvom dette var bare fra andre etg.

Var også innom Notre-dame, var kjempe stas og være der inne.

På lørdagen tok vi metro til en gammel kirke som heter: Sacre coeur, helt nydelig
fra den kirken hadde vi denne utsikten. Var også inni kirken, der var det ikke lov å ta bilder eller film. Men Stian tok noen bilder med mobilen, fordet. Og på vei ut ble vi stoppet av en franskmann som ville at han skulle slette bildene. Men mobilen oppdaterte seg ikke fort nok før han måtte stoppe noen andre, så der var vi heldige. Men særlig blid, det skal ikke han mannen ha at han var. Merket jeg fikk hjertet i halsen fordet.

Vi har også tatt masse metro baner, noe som var en opplevese som jeg helst vil slippe igjen. Stappfulle vogner og mye styr. Men når man er i Paris må man nesten ta metro, det er jo baner som går hvorhen man vil. Vi har også tatt en rød to etg buss som gikk rundt i hele byen, så vi har sett MASSE. Hadde to dagers billett, så denne tok vi flere ganger om dagen til steder vi ville. Har også vært på akvariumet, der så vi hai og masse fisk man aldri har sett før.
Handlet i grunn ikke så mye, ble en kjempe fin kåpe-jakke, bluse og en strikke-jakke.

Men en ting skal franskmenn, de er utrolig sære!
De vil jo helst ikke snakke engelsk så selvom de først sier noe på fransk og man svarer på engelsk, forsetter dem bare på fransk. Det er jo kjempe flott, not.
Vi hadde litt regn på kvelden vi kom og dagen vi dro. Mens resten var det strålende sol og 24 grader ca, så bedre vær kunne vi nok ikke hatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar